Toate locurile publice de parcare din Iași vor avea în curând sisteme automate de taxare

Data publicării:
parcari iasi

Polițiștii din Iași sancționează zilnic aproximativ 100 de șoferi care opresc în zone unde staționarea este interzisă. Pentru a suplimenta locurile de parcare din municipiu, primarul Gheorghe Nichita a cerut ca, în cel mai scurt timp, pe toate străzile unde există spațiu să fie montate automate.

„Acolo unde, de fapt, am delimitat parcările vă rog foarte frumos să puneţi taxă pe parcare şi parcomate. Ne batem joc de o groază de venituri ale Primăriei municipiului Iaşi,”  i-a avertizat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași, pe responsabilii de proiect.

În caz contrar, edilul a amenințat că va trece la sancțiuni: „La câţi responsabili am spus până acum din primărie, niciunul nu a reuşit să facă treaba asta. Doamna Palaga, nu ştiu pe cine veţi pune de aici încolo responsabil, dar vă atrag public, în clipa de faţă, atenţia că vă jucaţi cu postul dumneavoastră.”

„Dacă vrem să devenim capitală culturală trebuie să luăm exemplele care sunt în capitalele europene pe care le admirăm şi acolo există parcări care sunt cu plată, parcări alternative, parcări care au automatizare pentru momentul zilei,” a spus Gabriel Surdu, consilier local.

Şi şoferii sunt de părere că montarea aparatelor de taxare şi marcarea tuturor locurilor din oraş i-ar ajuta să găsească mai uşor un spaţiu unde să-şi lase maşinile.

În acest moment, în municipiul Iași sunt 4.500 locuri în parcările publice însă numărul acestora ar putea creşte considerabil dacă ar fi făcută o nouă inventariere. Noul regulament al parcărilor, care încă nu a ajuns la forma finală, prevede tarife cuprinse între 75 de bani și 2 lei pe oră, în funcţie de zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri