Traseu montan închis de preoţi. Turiştii nu mai au acces pe traseul "300 de scări"

Data publicării:
TRASEU SLANIC

Cele 300 de trepte sunt situate în apropierea izvoarelor minerale din Slănic Moldova, recunoscute în Europa pentru calităţile lor terapeutice. Localncii se gândesc că odată cu restricţiile impuse de preoţi turiştii vor ocoli staţiunea.

"Mi se pare ceva inacceptabil pentru că majoritatea turiştilor care vin în Slănic urcă aceste 300 de scări şi coboară sus la camping şi eu cred că e o aberaţie, dar nu am să înţeleg niciodată ce au vrut să facă aceşti preoţi cu toată treaba asta. Adică să închidă şi puţinul agrement al pacienţilor care urcă şi coboară." 

"Cred că nu e normal. Acuma am citit pe copacul ăla şi am rămas uimită, am zis cum, că noi de atâţia ani locuim aici şi acum să ne trezim deodată că nu putem urca sau să mai vizităm, să facem o mişcare sportivă, indifferent de vârstă," spun localnicii.

"Vii la Slănic să te simţi bine, să urci, să vizitezi izvoarele când ţi-e îngrădit un drept nu te simţi bine, e firesc să nu te simţi bine," crede un turist.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei deţine în Staţiunea Slănic Moldova peste 1.500 de hectare de pădure, iar traseul celor 300 de scări traversează o parte din această proprietate.

Adrian Şerban, primarul din Slănic Moldova: "acela e un traseu turistic, care a fost acreditat, recunoscut iar Epitropia este proprietarul pădurii şi a terenului, dar cu execpţia, sunt convins că în cadastru nu e prinsă porţiunea pe care e amenajată acest traseu care are o vechime de 150 de ani."

În urma scandalului, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au anunţat că problema va fi remediată.

"Acolo a fost iniţiativă care a aparţinut angajaţilor Ocolului Silvic, de care noi nu am ştiut pentru că ei au o anumită autonomie şi îşi gestionează acolo activitatea. Şi au găsit un loc nefericit să amplaseze acel panou pentru că s-a creat confuzie, accesul pe traseele turistice este permis, în păduri, indiferent că este proprietate privată sau este de altă natură," a explicat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Reprezentanţii Mitropoliei au dispus ca panoul pe care este scris "accesul interzis" să fie scos. Totodată, pe panourile unde sunt menţionate amenzile se va specifica faptul că acestea se referă strict la persoanele care utilizează focul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri