Trenurile s-au pus în mișcare, nemulțumirile rămân. Ceferiștii cer lefuri mai mari, călătorii vor să ajungă la timp la destinație

Data publicării:
CFR 7 modificat

La ora 7:00, impiegații de mișcare au intrat în grevă. Acțiunea lor a dus la blocarea în totalitate a traficului feroviar. Timp de două ore, niciun tren nu a putut pleca din gara Iași. Zeci de oameni s-au trezit că nu pot ajunge la timp la serviciu.

”Eu sunt navetistă. Nu știu ce să fac, mă duc să văd la ce oră pleacă trenul. La Sârca trebuie să ajung”, spunea, derutată, o femeie.

”Ieri am luat abonament și speram să merg cu trenul. Întârzii la școală, eu lucrez în învățământ”, a spus un alt călător afectat de greva CFR.

Lucrătorii CFR au explicat de ce au oprit trenurile în gări: ”Din 2008 nu s-au mai mărit deloc salariile”.

Un alt angajat de la Iași a acuzat sindicatele: ”Nu suntem luați în seamă. Sindicatele ne-au trădat. Așa că greva este ultima soluție.”

Mecanicii de locomotivă se pregătesc și ei de proteste. Astăzi nu au participat la grevă dar, spun ei, sunt șanse mari ca protestele să fie demarate și de mecanici.

Și călătorii care au circulat cu trenurile private au avut de suferit. Garnitura Dorohoi-Iaşi a staţionat 45 de minute în gara de la Leţcani spre nemulţumirea zecilor de călători. ”Eu la ora 9 trebuie să fiu la tratament la Iaşi.”

La ora 9 trenurile s-au pus în mişcare. Pe perioada celor două ore de grevă, nu mai puţin de 25 de trenuri au staţionat în gări. Până acum nu au fost calculate pierderile înregistrate la nivelul regionalei ieşene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri