Turism culinar. Reţetă tradiţională din Moldova - Cinteu de pui

Data publicării:
CINTEU DE PUI

 

"Este un preparat specific moldovenesc, este un preparat ușor datorită faptului că nu se folosește prăjeala, nu se folosește coacerea, ci doar o înnăbușire lină, ingredientele de obicei sunt toate bio, se folosește puiul de țară, se folosesc ardeii și ceapa de grădină, se folosește sosul natural," explică Florin Asandului, bucătar.

Carnea se pune la fiert în supă de pui și se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă apoi și ceapa și se lasă pe foc 10 minute.

"În momentul în care și ardelul din interior începe să-și schimbe culoarea, în momentul respectiv vom adăuga și puțină verdeață astfel încât puiul va atrage mai multe arome din ingredientele care le avem în tigaie. Această tocăniță va scădea constant până când supa se va evapora din tigaie, în momentul respectiv vom adăuga sosul de roșii și totul va clocoti și va fierbe și în sosul de roșii, atunci se va lua aroma finală a acestui produs," a mai spus bucătarul. 

În mai puțin de 20 de minute, preparatul este gata. Cinteul de pui se servește cu mămăligă fierbinte, un boț de brânză de burduf și o lingură de smântână.

"La urmă, peste sosul frumos așezat în farfurie se va picura puțină smântână, la mămăliguță se va adăuga un boț de brânză frământată iar totul va fi presărat cu verdeață proaspătă atât penstru aspect, gust și miros."

Ingrediente Cinteu (tocăniţă de pui)

600 g piept de pui, tăiat bucăți
400 g de ardei roșu
300 g ceapă albă
250g sos de roșii
verdeață
un pic de brânză frământată
o lingură smântână

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri