UMF Iaşi va investi peste 20 de milioane de euro în dezvoltarea zonei din jurul instituţiei

Data publicării:
EXTERIOR UMF

Strategia de dezvoltare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa a fost lansată în prezența autorităților locale și județene. Este vorba despre un document prin care instituţia şi-a propus să definitiveze în termen de 5 ani, 20 de proiecte importante. Prioritate în acest moment au trei proiecte de mare anvergură.

“Lansarea a trei proiecte susținute integral din fondurile proprii ale universității- reamenajarea Pieței Nțiunilor, un proiect de 12 milioane de euro, centrul de abilități și centrul de recuperare medicală, fiecare însumând 5 milioane de euro, în același timp vom finaliza în acest an un nou corp Mihail Kogălniceanu, un proiect început acum 5 ani de zile și care va fi acum finalizat și de asemenea în luna noiembrie CEMEX-ul, un centru de cerecetare avansată,” a explicat Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași.

Proiectele vor fi supuse dezbaterii publice și, după aprobarea în Consiliu Local, se va trece la construcția efectivă. În primă instanță va fi reabilitată zona din fața Universității prin construirea a 250 de locuri de parcare situate subteran, a unui muzeu poziționat semiteran și a unei zone de recreere.

Daniela Druguș, director economic UMF Iași: “Ne bucurăm că în urma acestui parteneriat din care am mai obținut un acces la un teren, am obținut și idei pentru dezvoltarea acestor edificii și am beneficiat de experiența și creativitatea echipei de arhitectură. Primul proiect și cel mai important este revalorificarea Pieței Națiunii.”

Prin proiectele propuse, Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa vrea să crească valoare instituției la nivel european dar și să ajute la dezvoltarea orașului Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri