Un copil din Vaslui a fost diagnosticat și tratat corect abia la a treia internare

Data publicării:
exterior spitalul de urgente vaslui

Părinții au mers cu copilul de doi ani și jumătate la spital în luna august deoarece băiatul se plângea de dureri de cap. Medicii au asigurat-o că micuțul nu are nicio afecțiune cerebrală, l-au diagnosticat cu faringo-amigdalită și i-au prescris antibiotic. L-au externat după 10 zile, dar durerile de cap nu au persistat, așa că mama a revenit în spital, de data aceasta la secția de boli infecțioase. 

"Nu i s-a făcut nicio radiografie nimic, măcar dacă mă trimitea, mă îndemna să fac un tomograf dacă întotdeauna căpşorul şi căpşorul," spune Lenuţa Ababei, mama copilului.

A fost externată şi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Vaslui, iar copilul tot rău se simţea. În cele din urmă, medicul de familie i-a dat trimitere către Spitalul de Pediatrie din Iaşi. Neurochirurgii au constatat că micuțul avea de fapt abces cerebral și au decis să-l opereze de urgenţă: "Miercuri l-au băgat în operaţie şi i-au scos 60 de ml de puroi şi acum, cum mi-a zis doamna doctor, mai sunt 3 ml," spune mama copilului.

Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Iaşi: "Va necesita în continuare intervenţii chirurgicale pentru drenarea puroiului şi tratament efectiv foarte intens cu antibiotice. Deci prognosticul copilului rămâne rezervat."

Și conducerea spitalului din Vaslui va declanșa o anchetă internă, a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Județean Vaslui: "Consider că medicul pediatru a solicitat examenul care trebuia, poate că ar fi trebuit solicitat direct în clinică, dar e greu de apreciat în momentul acesta."

Băiatul necesită o nouă operație pe creier. Medicii din Iaşi spun că vor face eforturi astfel încât viaţa copilului să fie salvată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri