Un ieșean, primul român condamnat la închisoare pe viață

Data publicării:
judecatorie

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav, după ce în iulie anul trecut l-a bătut crut pe mezinul familiei pentru simplul motiv că n-ar fi stat la tuns. La scene au asistat atât fratele mai mare al copilului, în vârstă de 7 ani, cât și mama acestuia.

Femeia n-a schițat însă nici un gest ca să-și apere fiul. Mai mult, deși a văzut că băiatul este inconștient l-a dus la spital abia după câteva ore. Copilul s-a stins câteva zile mai târziu, în ciuda eforturilor făcute de medici. Mama a primit la rândul ei cinci ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului și favorizarea infractorului.

Condamnat la inchisoare pe viață, agresorul a fost obligat de judecători și la plata unor despăgubiri morale de 100 de mii de lei, bani care ar trebui să ajungă la fratele copilului pe care l-a ucis.

În iulie anul trecut, bărbatul l-a bătut crunt pe mezinul familiei, pentru simplul motiv că n-ar fi stat la tuns.

„Cetăţeanul e cunsocut cu antecedente, e mai violent, mereu a mai făcut probleme pe raza comunei, atunci când s-a putut am intervenit, de activitatea de aseară chiar nu am ştiut. A fost închis pentru tâlhărie, e cunoscut pentru viol, sunt probleme, noi încercăm să ţinem situaţia sub control atât cât ne stă în putere,” explică  Vasile Aştefanei, primarul comunei Bălţaţi.

Condamnat la inchisoare pe viață, agresorul a fost obligat de judecători și la plata unor despăgubiri morale de 100 de mii de lei, bani care ar trebui să ajungă la fratele copilului ucis, aflat acum în grija bunicilor.

„Este bine din punctul meu de vedere, este supravegheat, îngrijit, merge la școală. Și moral și material este bine, zic eu, din punctul meu de vedere. S-au făcut vizite la domiciliu de către asistența socială și totul e bine deocamdată,” a spus Gheorghe Gurzun, primarul comunei Ciortești.

La scene au asistat atât fratele mai mare al copilului, în vîrstă de 7 ani, cât și mama acestuia. Anchetatorii spun că femeia nu şi-a apărat fiul. Mai mult, deși a văzut că băiatul este inconștient l-a dus la spital abia după câteva ore. Copilul s-a stins câteva zile mai târziu, în ciuda eforturilor făcute de medici. Mama a primit, la rândul ei, 5 ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului și favorizarea infractorului.

Decizia Tribunalului Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri