Un medic pediatru ieşean, anchetat în Irlanda

Data publicării:
MEDICI OPEREAZA

Specialiştii irlandezi au constatat că medicul ieşean nu ştia să se echipeze pentru operaţie, folosea tehnici medicale ieşite din uz şi, de altfel, nu ştia nici măcar limba engleză. 

Înainte de a pleca în Irlanda, medicul Mihai Anton a lucrat la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. El a fost acuzat de malpraxis după ce, în anul 2005, un copil pe care l-a operat a fost infectat cu un stafilococ. În urma complicaţiilor, copilul a rămas infirm

Familia unui copil de cinci ani l-a acuzat pe doctor că a pus piciorul copilului lor în ghips, fără radiografie. Același medic a decis ulterior ca băiatul să fie operat, iar în urma intervenției chirurgicale a fost victima unei infecţii intraspitaliceşti.

Au urmat şapte ani de coșmar, în care băiatul a suferit mai multe operații. Numărul mare de intervenții chirurgicale i-a afectat tânărului aparatul locomotor, iar acum este aproape imobilizat în scaunul cu rotile. Părinții au depus plângere atât la Colegiul Medicilor, cât și la Poliție sau Parchet, dar toate aceste instituții au stabilit că ortopedul nu are nicio vină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri