Un nou aparat de radiologie pus la dispoziţia copiilor cu fracturi

Data publicării:
radiografii 1

Zilnic, zeci de părinţi aşteaptă ore în şir la uşa Laboratorului de Radiologie. Vin de la sute de kilometri distanţă la cel mai mare spital din Moldova pentru a le face radiografii celor mici. Pe lângă aşteptarea lungă, părinţii află că singurul aparat de radiologie funcţional din unitatea medicală este extrem de uzat. Situaţia se va schimba însă începând din această săptămână, când un aparat de aproape 200 de mii de euro va fi pus în funcţiune.

"O să ne folosească foarte mult pentru că, în primul rând, se reduce timpul de aşteptare al pacienţilor pentru efectuarea acestei investigaţii, iar calitatea imaginii obţinute este net superioară celei obţinute cu un aparat de radiologie analog," a explicat  Elena Macsim, şefa Laboratorului de Radiologie.

"Avem promisiuni din partea ministerului că vom putea achiziţiona şi un aparat de radiologie pentru radioscopii, deci pentru intervenţie dinamică, un aparat care este absolut necesar pentru anumite afecţiuni în care nu este suficientă o radiografie," a spus Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Iaşi. Anual, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi sunt trataţi peste 20.000 de pacienţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri