Un sat din Iaşi nu are asfalt, dar are pistă de biciclete

Data publicării:
bicicleta sat

50 de mii de euro a primit Primăria Gropnița de la Uniunea Europeană pentru a amenaja un traseu de 1.800 de metri pentru locuitorii care vor să se plimbe cu bicicleta. Oamenii spun însă că bicicliști în comună nu sunt și că puteau fi făcute alte investiții cu adevărat folositoare.

Pista cu o lățime de niciun metru din comuna Gropnița este mai degrabă un traseu cu obstacole pentru bicicliști deoarece pe aproape toată lungimea sunt întâlniți stâlpi de electricitate și copaci. 

Primarul este de părere, însă, că investiția este una cât se poate de necesară, iar dacă nu sunt bicicliști în comună, pista, cu o lățime de nici un metru, poate ține loc de trotuar.

"Întotdeauna când se încearcă să se facă câte ceva sunt păreri pro și contra, dar am considerat, și la sugestia cetățenilor, am considerat oportună această investiție," a spus Ionel Onega, primarul comunei Gropnița. 

Pista pentru biciclete este singura porțiune asfaltată în comuna Gropnița. Drumurile din localitate sunt, în cel mai bun caz, pietruite iar autoritățile locale nu au deocamdată bani pentru modernizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri