Urgenţe tratate după câteva ore. UPU Botoşani funcţionează cu deficit de personal

Data publicării:
ASISTENTA PACIENTI BOTOSANI

"Ieri au fost 202 prezentări. În care au fost două stopuri cardiorespiratorii și asta înseamnă că personalul a fost ocupat cu acele două cazuri, ceilalți au fost nevoiţi să aștepte, unii dintre ei chiar erau urgențe", ni se explică de la spital, iar astfel de situaţii se întâmplă aproape în fiecare zi la unitatea judeţeană din Botoşani. În Unitatea de Primiri Urgențe ar mai fi nevoie de 70 de angajaţi.

Marcel Gheorghiu, asistent șef UPU Botoșani: "Din cauza asta se lucrează renunțând chiar și la concediu de odihnă. În urgențe majore și reanimare trebuie să fie patru asistenți și-s numai doi noaptea nu este nici registrator și nici asistent, în triaj nu este nimeni noaptea."

Iar la Spitalul Judeţean din Botoşani vin urgenţele din aproape tot judeţul. Situaţia este aceeaşi de 2 ani, chiar dacă reprezentanţii spitalului au făcut nenumărate solicitări la Ministerul Sănătăţii pentru deblocarea posturilor. Abia acum au primit şi un răspuns: pot angaja oameni dar bani pentru salariile lor ar putea fi alocaţi abia la următoarea rectificare bugetară, din 28 iulie.

"Comisia interministerială de urgență a aprobat deblocarea acestor posturi și urmează ca la rectificarea bugetară din această vară să fie alocate și fondurile necesare", se arată în răspunsul Ministerului Sănătăţii.

Ioan Asaftei, director de îngrijiri medicale la Spitalul Județean Botoșani: "S-a solicitat bugetarea a 20 de posturi de asistenți medicali, 10 posturi pentru infirmieri, 10 posturi pentru îngrijitori de curățenie, de asemenea pentru brancardieri, pentru asistenți sociali și pentru registratori medicali."

Zilnic, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Botoșani se prezintă între 200 și 250 de persoane care au nevoie de asistență medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri