VASLUI. Copil mort la o oră de la internare. Conducerea spitalului a sesizat poliția

Data publicării:
cadru medical

Familia a cerut ajutorul medicilor de la spitalul municipal Huşi deoarece fetița avea febră, iar situația se înrăutățea de la o oră la alta. O ambulanţă a transportat-o la spital unde a ajuns cu o temperatură a corpului de 39 de grade.

"Nu a ascultat-o la plămâni, nu s-a uitat în gâtul ei să vadă ce se întâmplă, ce este. I-a făcut o injecţie fetiţei, după care au pus-o în perfuzie. A început fetiţa să spună: „mamaie, mă doare burtica" şi a început să se umfle," povesteşte Cornelia Bedregeanu, bunica fetei. 

Dignosticul medicilor indica o formă severă de laringită. La mai puţin de o oră de la internare, familia a primit vestea că micuța s-a stins. Bunicul a fost nevoit să-și ducă în braţe nepoata, la morgă.

"M-a chemat o doctoriţă. Mi-a spus: domnule, a avut o infecţie foarte puternică şi nu am mai avut ce să îi facem. Noi eram tulburaţi, asemenea tragedie în câteva secunde să vezi. Am luat-o pe braţe, am mers cu ea şi în lift, am coborât," povesteşte Dumitru Bedregeanu, bunicul fetei.

Conducerea spitalului face verificări pentru a afla împrejurările care au dus la decesul fetei. "Trebuie să fac ancheta internă, normal. La orice caz de acest fel îmi fac ancheta internă. A fost un caz care a evoluat fulminant. Din clipă în clipă s-a transformat într-o dramă. Nici eu nu pot să accept că s-a produs un deces aşa de repede la un copil. Nu pot, ca om," a declarat Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi.

În plus conducerea Spitalul municipal Huşi a sesizat poliţia cu privire la întâmplările petrecute în unitatea spitalicească. "Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Huşi au demarat cercetări pentru a verifica împrejurările în care s-a produs decesul minorei fiind dispusă şi efectuarea autopsiei la serviciul de medicină legală Vaslui," a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Părinţii fetei au făcut o plângere la Colegiul Medicilor şi la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

ACTUALIZARE ORA 11:10. Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătăţii a cerut efectuarea unui control în cazul decesului fetiţei care a fost internată şi a primit asistenţă medicală în Spitalul Municipal din Huşi.

O echipă mixtă alcătuită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui vor efectua verificări privind respectarea protocoalelor de acordare a asistenţei medicale în acest caz.

Având în vedere că unitatea sanitară se află în administrarea autorităţilor locale, la finalul anchetei, recomandările Comisiei MS vor fi transmise instituţiilor abilitate pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri