Zece cabinete medicale din Iași au rămas fără săli de așteptare

Data publicării:
sala de asteptare

Din 1988 în această clădire funcţionează cabinetele a 10 medici de familie. Aici există însă şi sediul unei societăţii comerciale. Problemele pentru personalul medical au început în momentul în care administratorul firmei respective a câştigat în instanţă dreptul de a se extinde cu încă 70 de metri pătraţi. "Schiţa este foarte clară: domnul trebuia să-şi ia 70 de metri. El a venit şi a pus zid la 102 metri. În concluzie, ne-a luat 30 de metri care constituiau acea sală de aşteptare în care noi puteam să ne ducem activitatea în mod onorabil," a explicat Maria Daniil, medic de familie.

Pentru rezolvarea situaţiei, medicii au cerut ajutorul municipalităţii care deţine spaţiul în care ei îşi desfăşoară activitatea şi pentru care plătesc în total o chirie de 8.000 de lei pe lună. De asemenea, oamenii l-au dat în judecată pe administratorul societăţii. "Ni s-a spus că lucrurile se vor rezolva, avem nenumărate adrese scrise pe care le-am făcut Primăriei Iaşi la care nu s-a primit răspuns deşi termenul a trecut de foarte mult timp," a spus Anca Deleanu, medic de familie. 

La rândul lor, şefii municipalităţii spun însă că defiinţarea sălii de aşteptare a fost singura soluţie. Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi: "Practic am avut de ales între a desfiinţa un cabinet medical şi de a sacrifica puţinul spaţiu care este în sala de aşteptare." 

De suferit au şi pacienţii care se plâng de condiţiile în care stau şi aşteaptă să le vină rândul la consultaţie:

"Ne îngrămădim pe patru scaune." "E spaţiu mic, aerul închis, transpiri, nu ai unde să te plimbi, foarte multă îngrămădeală." "Nu este tocmai cum trebuie, dar ca la noi la nimeni. A fost şi sala mai largă, mai spaţioasă."

Medicii ar dori să cumpere spaţiul în care îşi au cabinetele. Nu pot face însă acest lucru până când judecătorii nu se vor pronunţa cu privire la această situaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri