Ziua Eroilor, comemorată. Oficialităţile ieşene au participat la manifestările dedicate eroilor

Data publicării:
ceremonie eroi

Militari, veterani de război, copii şi politicieni i-au comemorat pe eroii români. În Cimitirul Eternitatea, ziua dedicată celor morţi în cele două războaie mondiale, a avut loc, mai întâi, o slujbă ţinută de un preot militar. După ceremonialul religios, oficialităţile au ţinut discursuri cu ocazia Zilei Eroilor României.

Bogdan Abălaşi, subprefectul Iaşiului: "Ziua este dedicată în întregime eroilor noştri, dar nu cred că o singură zi este suficientă. Cei care au murit pentru apărarea ţării trebuie onoraţi în fiecare zi. Dragostea de ţară, plătită de multe ori cu preţul vieţii, transformă simplii oameni în eroi, iar acest ceremonial reprezintă un omagiu adus lor."

"Venim cu rugămintea să nu uite niciodată că această ţară, acest drapel, această limbă şi această credinţă strămoşească se datorează celor pe care azi cu pioşenie îndrăznim să-i amintim. Sunt eroii romţnă căzuţi pe fronturile de luptă aici ori pretutindenea," a spus Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Victorel Lupu, preşedinte interimar Consiliul Judeţean Iaşi: "Suntem datori şi onoraţi în acelaşi timp să-i omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc şi ai interesului naţional pentru care au adus jertfa propriilor vieţi atât în spaţiu Carpato-Danubiano-Pontic, cât şi în ţinuturile de pe alte continente."

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial şi cu defilarea militarilor de la Brigada 15 mecanizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri