Zona centrală a Iașiului, modernizată cu 13 milioane de lei

Data publicării:
strada lapusneanu

Strada Alexandru Lăpuşneanu va fi modernizată în totalitate, iar pentru a pune în valoare clădirile istorice, municipalitatea are în plan să monteze mobilier urban, fântâni arteziene dar şi iluminat specific zonelor de promenadă.

„Vom desființa zona de circulație rutieră și totul va fi pietonal. Avem un plan de situații foarte frumos aici. Vom încerca să mobilăm zona cu spații verzi mult mai multe decât sunt astăzi în favoarea peisajului urban și arhitecturii clasice cu care este zona învățată,” a explicat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

Esplanada Piaţa Unirii, pasajul subteran şi parcările din centrul oraşului vor fi modernizate.

„Este un proiect deosebit de important ținând cont și de perspectiva pe care Iașiul și-o oferă ca viitoare capitală culturală a Europei. Sunt proiecte care, de fapt, încearcă să definească pilonii importanți de dezvoltare a acestui mare și important oraș,” a spus Constantin Apostol, președinte general ADR Nord Est.

Lucrările trebuie finalizate în a doua parte a anului 2015. Primarul Gheorghe Nichita speră ca lucrările să nu fie întârziate de firme, aşa cum s-a întâmplat de exemplu, în cazul Pasajului Mihai Eminescu:

„Ne-am învățat în România să contestăm pentru a face tot felul de alte mișmașuri. Tocmai aici ar trebui să intervină instituțiile statului să vadă de cei care nu vor să muncească ci stau la potecuță să mai câștige ceva bănuți nemunciți,” a mai adăugat primarul Gheorghe Nichita. 

Din cele 13 milioane de lei, contribuţia Primăriei este de 400 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri