100 de elevi din Oradea urmează cursurile unei școli profesionale, care le asigură slujbe în parcul industrial

Data publicării:
liceu 281013

Prima ediţie a şcolii Eurobusiness Parc din Oradea a strâns peste 100 de elevi. Printre ei este şi Sergiu, care a terminat clasa a noua la liceu, la profilul mecatronică, dar a hotărât să se mute la şcoala profesională. Acum se instruieşte ca operator pe maşinile cu comandă numerică.

"Am ales acest profil pentru că doresc ca după ce termin studiile să am o muncă bine plătită la ora actuală", susține Sergiu Tărău.

Iar acest lucru se va întâmpla peste doi ani, când va fi angajat la una dintre firmele din parcul industrial al Oradei. Acelaşi lucru i se va întâmpla şi lui Răzvan, care a cântărit bine lucrurile şi a trecut de la liceu la şcoala profesională. Are garanţia unei burse de 200 de lei din partea viitorului angajator, la care se adaugă 200 de lei de la minister. "Avantajul e că după terminarea studiilor voi avea un loc de muncă asigurat. O să urmez după aia liceul şi după aia o facultate."

"Aceşti noi absolvenţi de şcoală profesională vor deveni viitorii angajaţi în cadrul companiilor din parcul industrial şi bineînţeles vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a acestor companii", spune Liana Boangiu, managerul de resurse umane al parcului industrial din Oradea.

La şcoala profesională Eurobusiness din Oradea se pot înscrie elevii care au terminat clasa a noua.

Şcoala Eurobusiness a fost înfiinţată de primăria Oradea în colaborare cu firmele din parcul industrial, care se plâng că nu mai găsesc meseriaşii de care au nevoie.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri