1000 de candidați la Târgul de Cariere din Oradea

Data publicării:
targ cariere-1

Lorena Zoț este una dintre tinerele din Oradea care a venit să vadă ce oferte aduce în acest an târgul de cariere. Pentru absolventa Facultății de Științe Economice este a treia participare la un astfel de eveniment. Speră ca într-o bună zi să-şi găsească locul de muncă mult visat.

"Cunoști mai multe firme, vezi ce pretenții are fiecare și știi ce selectezi și ei te ajută la diferite detalii cu privire la locul de muncă și așa îți dai seama dacă îți place sau nu ceea ce vrei să îți alegi."

Târgul de cariere de la Oradea a adunat 500 de locuri de muncă cu normă întreagă sau part-time în inginerie, producție, industrie alimentară, telecomunicații, automotive sau retail. Recrutorii au căutat atât persoane cu experiență cât și fără şi le-au oferit posturi de voluntar sau intern.

"Suntem o companie încă în plină dezvoltare și asta reprezintă doar un plus pentru cei care vor să ni se alăture. Pe partea de call center, de exemplu, oferim un trainig foarte vast încă de la începutul activității. Asta înseamnă că nici nu măcar ar trebui să fie o anumită experiență în spatele angajatului, pentru că îl învățăm absolut tot", explică Ovidiu Iacob, reprezentant al companiei RCS&RDS.

Luminița Popa, directorul general al unei firme de consultanță în resurse umane: "Avem peste 80 de oportunități de voluntariat și intership și considerăm important ca oamenii care nu au experiență, în special studenții sau cei care sunt la început de carieră este bine să aibă de unde să înceapă."

Candidații au avut posibilitatea să le demonstreze angajatorilor că merită un loc de muncă.

"Stăpânesc bine limba engleză, deci mă gândeam să găsesc un post de meditator sau pot să spun că mă pricep la lucru manual: cusut, tricotat, croșetat, modificat haine."

"Sunt o fire adaptabilă, învăț foarte repede. Am fost și în America, sunt deschisă la nou."

Louisa Olar, manager de proiect: "Ce am observat față de edițiile anterioare este că tinerii au venit majoritatea pregătiți cu mai multe CV-uri în mână."

Ediția cu numărul opt a Târgului de Cariere de la Oradea a reunit 20 de companii și în jur de 1000 de candidați.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri