13 incendii de vegetație într-o singură zi. La Beiuș au ars 100 de hectare

Data actualizării: Data publicării:
VO incendii Beius

Marți a fost o zi grea pentru pompierii bihoreni, Nu mai puțin de 13 incendii de vegetație s-au produs în județ după ce agricultorii au dat foc ierbii uscate de pe terenurile care urmau să fie arate. Pentru că focul a fost folosit fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, a fost nevoie de intervenția salvatorilor de la ISU Crișana şi a pompierilor voluntari.

Cel mai grav eveniment de acest fel s-a petrecut pe mai multe terenuri agricole situate între orașul Beiuș și comuna Tărcaia. Focul a cuprins nu mai puțin de 100 de hectare și a fost nevoie ca și pompierii aflați în tura liberă să fie chemați de urgență.

Alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tărcaia, pompierii militari s-au luptat cu flăcările mai bine de patru ore. Misiunea a fost îngreunată de faptul că incendiul s-a produs într-o zonă întinsă, pe dealuri, iar vizibilitatea a fost afectată de fumul gros.

“Forţele de intervenţie au acționat simultan pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția unor construcții aflate pe terenurile afectate de flăcări, reuşind să salveze 13 cabane și case de vacanță”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

Alte incendii produse marţi în Bihor au fost stinse de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Măgești, Roșia, Popești, Derna, Sâmbăta, Lazuri de Beiuș, Drăgănești, Abram și Oșorhei.

Focul pus pentru curăţarea pământului de vegetaţia uscată a mai cuprins o pășune și două terenuri virane din Sălard, Tinăud și de pe Strada Paleului din Oradea.

Editor web: Adrian Laboş
Imagini: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri