130 de orădeni au participat la a patra ediţie a Crosului inimii

Data publicării:
crosul inimii

130 de persoane au alergat la Crosul Inimii, în cadrul a patru categorii. Concurenţii din categoria până la 16 ani au avut de parcurs 1000 de metri, 16-35 de ani - 2000 de metri și peste 35 de ani - 1000 de metri.

Cei care s-au însris la competiţia desfăşurată sub deviza "Aleargă pentru inima ta" spun că au făcut-o pentru sănătatea lor.

"Mișcarea este foarte sănătoasă și în fiecare zi dacă facem acest sport, se merită."

"Practic sport din clasa a doua și am vrut să încurajez prietenii să participe la concursuri pentru sănătate."

Este al patrulea an în care la Oradea are loc "Crosul inimii". Manifestarea este organizată sub patronajul Fundaţiei Române a Inimii şi a cluburilor Rotary şi Lions. La start s-au aliniat şi medici, inclusiv cardiologi.

"Sportul este un factor de protecție pentru bolile cardiovasculare, fiindcă în ziua de azi ele sunt pe locul întâi ca morbiditate și mortalitate", atrage atenţia dr. Mircea Popescu, medic cardiolog, organizator al crosului.

"Ne propunem să ne implicăm în viața orașului pentru a conştientiza oamenii alături și de alții că viața modernă aduce după ea mult sedentarism și multe alte probleme. E nevoie ca toate categoriile de vârstă să facă puțină mișcare", este de părere şi Cristian Domocoș.

Potrivit statisticilor oficiale, la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic, iar unul din trei suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români prezintă una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri