14 elevi din Bihor au primit câte 1000 de lei pentru nota 10 primită la Evaluarea Națională

Data publicării:
premiati evaluare

Mândri, dar și emoționați elevii de 10 la Evaluarea Națională au primit plicul cu cei 1000 de lei în cadrul unei festivități organizate de Inspectoratul Școlar Bihor.

"Mă bucur că am făcut-o mândră pe mami și pe toți oamenii care sunt importanți pentru mine", spune Andrei Simionaș, elev la Liceul Teoretic Constantin Șerban Aleșd.

Banii au venit cum nu se poate mai bine pentru elevii premiați, care vor să-și cumpere cele necesare primei zile de școală.

"La un ghiozdan, la niște cărți, instrumente de scris. Rechizite, în general", enumeră Briana Cornea, elevă la Colegiul Național "Emanuil Gojdu" Oradea.

Printre premiaţi s-a aflat şi Lea Tămăşiloniu. Nota 10 obţinută la Evaluarea Naţională i-a permis adolescentei de 15 ani să intre la profilul matematică-informatică bilingv la Colegiul Național Emanuil Gojdu: "Am avut încredere în mine și ambiția de a avea 10 și atunci am primit și banii. Nu m-am gândit la ei. A fost doar un premiu așa. Premiul a fost plăcerea că am reușit."

Colegiul pe care îl va urma adolescenta a avut 8 elevi cu media 10 la examenul de Evaluare Națională.

Alin Novac, inspectorul general al ISJ Bihor: "Dacă în anii trecuți am avut doar trei medii de 10, în acest an am avut 14. Îmi doresc ca în anii următori să obținem astfel de rezultate și la Bacalaureat."

În total, 12 elevi din Oradea au luat 10 la Evaluarea Naţională. Ceilalţi doi premiaţi provin din mediul rural. Este pentru a treia oară când Guvernul alocă prime pentru candidații care au primit nota maximă la examenele naționale.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri