141 de elevi mutați în ultimul moment dintr-o clădire în alta la Valea lui Mihai

Data publicării:
elevi valea

De câteva zile educatoarele şi învăţătoarele de la școala din Valea lui Mihai nu fac altceva decât să care mobilier și să curețe noul spațiu în care se mută grădinița și copiii din clasele primare. Clădirile în care cei mici au învățat din 2008 trebuie părăsite după ce proprietarul ar fi cerut o chirie de peste 20 de ori mai mare decât până acum. Mai precis, în fiecare lună câte cinci lei pe metru pătrat în cazul clădirilor și 2 lei pe metru pătrat de spațiu verde. În total, 4600 de lei lunar, în condițiile în care până acum erau achitați 2000 de lei pe an. În aceste condiții:

Csongor Csengeri, directorul şcolii "Zelek Zoltan" din Valea lui Mihai: "Consiliul de administraţie a analizat situaţia a constatat că avem posibilitatea aşezării acestor clase şi a decis mutarea în clădirile administrate de şcoala noastră şi aflate în proprietatea oraşului Valea lui Mihai."

99 de școlari și 42 de copii de la grădiniță vor fi mutați în alte clădiri, aflate în celălalt capăt al orașului. Situația îi nemulţumeşte pe părinţi, care consideră că în noua şcoală cei mici nu vor avea aceleaşi condiţii. Copiii nu vor mai avea sală de mese și vor primi mâncare la un restaurant aflat la o distanță de trei kilometri.

"Dacă ei duc copiii să mănânce la restaurant, asta nu-mi place."

"Aici, în grădiniţa veche aveau totul în acelaşi loc. Aveau sala de clasă, trebuia să iasă pe hol să meargă să se spele pe mâini şi să intre în sala de mese", susţine Laura Lunczer, mama unui copil.

Edilii localităţii promit că vor lua măsuri să îi împace și pe părinții nemulțumiți.

Parohia Reformată din Valea lui Mihai nu a dorit să comenteze situația. Mutarea grădiniței și a claselor primare va aduce o economie de câteva mii de lei în bugetul localității. Din acest an de învățământ, în clădirea şcolii gimnaziale din Valea lui Mihai vor studia peste 1200 de elevi.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri