16 bihoreni prinşi în timp ce conduceau sub influenţa substanţelor psihoactive

Data actualizării: Data publicării:
masina politie

Record nedorit pe șoselele din Bihor. 16 șoferi au fost prinși de polițiști în acest an, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive.

Creșterea este evidentă prin comparație cu anii trecuți. Dacă în 2013 și 2015, oamenii legii nu au înregistrat niciun conducător auto care a luat droguri, în 2014 au fost prinși doi șoferi aflați într-o astfel de situație, iar în 2016 - unul.

Polițiștii spun că persoanele oprite în trafic care au un comportament ciudat sunt testate în cadrul unităţilor medicale ce dispun de aparatură specială. De altfel, șefii Poliției Bihor fac apel la administraţiile locale să achiziţioneze astfel de aparate care indică dacă au fost consumate sau nu substanţe interzise.

"În ultima vreme am intensificat activităţile de combatere a conducerii pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa substanţelor psihoactive. Aparatele nu vor fi niciodată în dotarea poliţiştilor, aparatele să fie la spital", susţine comisarul-şef Alin Haniş, șeful Poliției Bihor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri