160 de persoane au fost rănite în accidentele produse în acest an în Oradea

Data publicării:
accident3

Nu a fost săptămână în care în Oradea să nu se producă accidente soldate cu victime. Poliţiştii de la Circulaţie au contabilizat peste 160 de evenimente care au dus la rănirea unor persoane.

"În Oradea, principala cauză generatoare de accidente este neacordarea priorităţii pietonilor. Mână în mână cu aceasta este nearcordarea priorităţii vehiculelor. De aici au rezultat circa, poate chiar mai mult de 60% din victime", a confirmat comisarul-şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

Printr-o tragedie provocată de neatenţie şi neacordarea priorităţii în trafic a trecut şi Livia Jurcan. În urmă cu trei ani, femeia şi-a pierdut una dintre fiicele gemene după ce maşina în care se aflau a fost lovită pe Strada Meşteşugarilor de un şofer grăbit, care nu le-a acordat prioritate,

"Viteza este cea care depăşeşte tăria metalului din care maşina este făcută şi produce o durere foarte mare, indiferent că accidentul a avut loc între două maşini sau între o maşină sau un participant la trafic în calitate de pieton", consideră Livia Jurcan.

Pentru prevenţia accidentelor rutiere, şoferii vor avea la dispoziţie un număr de telefon unde vor primi nonstop consiliere gratuită în trafic.

"Acel număr are acest scop, ca să îndrume oamenii şi ca să le dea aşa-zisul sfat rutier, ce urmează să facă sau ce trebuie să facă în situaţiile nefaste de accident rutier", susţine Vanda Jari, preşedinta ARPES.

În cadrul campaniei "Sub Roţi" vor fi desfăşurate activităţi în şcolile din Oradea, în scopul educării elevilor cu privire la problemele din trafic.

Reporter: Diana Grad
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri