160 de sportivi la Thermal Trail Race

Data publicării:
thermal race

160 de sportivi din toată țara au alergat 10 kilometri prin noroi, în cadrul Thermal Trail Race, o competiție aflată la a cincea ediție. Participanții s-au întrecut pe un traseu forestier din stațiunea bihoreană Băile 1 Mai. Organizatorii speră ca în următorii ani concursul să aducă în Bihor de zece ori mai mulți sportivi.

Printre cei aliniați la startul întrecerii s-a numãrat Ciprian Duluș, un avocat de 38 de ani. Acum opt luni a început sã se antreneze serios, pe trasee montane. A participat deja la douã competiții pe distanțe lungi, iar la una dintre ele a obținut locul trei.

"Tot timpul mi-a plăcut mișcarea, dar având o muncă mai sedentară în viața de zi cu zi, să zic așa, am vrut să fac și o paralelă cu sportul. „Mens sana in corpore sano", ceva de genul. Multă răbdare, multă muncă, asta e cheia succesului", spune Ciprian.

Alături de el au alergat sportivi de toate vârstele, de la 16 până la peste 60 de ani. Traseul a fost cu atât mai dificil, cu cât în ultimele zile a plouat abundent.

"Ținând cont și de vremea asta nu chiar favorabilă, totuși foarte multă lume a venit și asta înseamnă că lumea mai mult începe să facă sport și să facă mișcare în natură", spune Joszef Deme, organizatorul competiției.

Competiția a constat în douã probe de alergare pe 10, respectiv 20 de kilometri, pe un traseu forestier, cu diferențe de nivel de pânã la 650 de metri.

Primii sportivi au ajuns la linia de finiș dupã aproximativ 45 de minute. Toți participanții au primit medalii, iar primii trei au fost premiați de sponsorii competiției.

Organizatorii concursului Thermal Trail Race vor ca în urmãtorii ani sã aducã în Bãile 1 Mai peste 1500 de sportivi.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri