17 migranţi, călăuziţi de un cetăţean turc, au fost prinşi în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
migranti Diosig
foto: Poliţia de Frontieră Oradea

17 cetăţeni din Irak şi Siria au fost prinşi de poliţişti bihoreni în timp ce încercau să iasă ilegal din România în zona Sectorului Diosig, din judeţul Bihor. Solicitanţi de azil la noi în ţară, migranţi erau călăuziţi de un cetăţean turc.

migranti Diosig
foto: Poliţia de Frontieră Oradea

Cei 17 au fost descoperiţi în noaptea de vineri spre sâmbătăm în jurul orei 1, când, în Săcuieni, judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control o autoutilitară. Oamenii legii l-au legitimat pe şofer şi au stabilit că e vorba despre un cetăţean turc de 33 de ani.

„Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, colegii noştri au solicitat şoferului deschiderea compartimentului autoutilitarei, unde au fost descoperite, culcate pe podea, un număr de 17 persoane de origine afroasiatică, motiv pentru care atât şoferul, cât şi persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Din grupul de migranţi făceau parte 10 bărbaţi, 2 femei și 5 minori. Adulţii aveau vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, iar minorii între 1 şi 14 ani. Solicitanţi de azil în România, afro-asiaticii intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

„Şoferul a declarat faptul că a fost abordat de câţiva cetăţeni străini în Timişoara care l-au rugat să-i transporte într-o localitate din apropierea frontierei”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, subcomisarul Loredana Chifor.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în timp ce şoferul turc a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de migranţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri