24 de ore pentru un zâmbet. Doi sportivi au alergat şi au pedalat în scop caritabil

Data actualizării: Data publicării:
alergare copii2

Doi sportivi de performanță au hotărât să vină într-un mod inedit în ajutorul copiilor afectaţi de cancer. Astfel, ei au alegat şi au pedalat timp de 24 de ore. Au invitat alături de ei pe oricine a dorit să facă mişcare în scop caritabil. Fiecare dintre cei care au urcat pe banda de alergare sau pe bicicleta de spinning a donat o sumă de bani pentru micii pacienţi.

Timp de 24 de ore, Istvan Szokolszky a alergat, iar Alexandru Fodor a pedalat în scop umanitar.

"Alerg 24 de ore fiindcă pot! Oricând când este nevoie de ajutorul nostru la spitalul de oncologie, secția de copii. Adunăm donații să cumpărăm echipamente indispensabile pentru tratarea lor", explică Istvan Szokolszky, participant la evenimentul "24 de ore pentru un zâmbet".

"- 21 de kilometri (am pedalat-n.n.) în aproape 25 de minute. Dacă pot să țin ritmul ăsta sper să fac 1000-1100 de kilometri în 24 de ore.
-Ce te motivează ?
-Copii de la secția de oncologie. Efortul meu e incomparabil mai mic decât efortul lor", susţine Alexandru Fodor, participant la evenimentul "24 de ore pentru un zâmbet".

alergare copii3

Oricine s-a putut alătura eforturilor celor doi sportivi.

"Donând o anumită sumă urcă pe aparatul de spinning sau banda de alergare și poate face puțină mișcare și și să doneze pentru acest eveniment caritabil", spune Jozsef Deme, membru al clubului Xterra Oradea.

Unii au venit chiar şi din alte oraşe să ajute cu donații copiii din Spitalul Municipal Oradea.

"Am venit din Timișoara - aproape 200 de kilometri. Începem pedalatul de două ore, de la ora 7 - 60-70 de kilometri, vedem cât ne țin picioarele."

alergare copii4

Indiferent de aparatul pe care au ales să facă mişcare, participanții la evenimentul "24 de ore pentru un zâmbet" spun că îi motivează foarte tare suferința copiilor care se luptă cu cancerul.

"Suntem cu toții o singură ființă și trebuie să ne gândim întotdeauna și în fiecare clipă să-i ajutăm pe ceilalți."

"Prefer să-mi rup jumătate de oră de lângă copilul meu acum, decât - Doamne, ferește! - să stau la spital, așa cum din păcate stau alți părinți."

Este al cincilea an în care mebrii clubului Xterra din Oradea încearcă să adune fonduri pentru cei în suferință.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri