30 de minute fără Facebook. Cea mai mare reţea de socializare din lume a fost atacată de hackeri

Data publicării:
fb

Printre primii care au aflat de căderea serverelor Facebook au fost elevii de liceu, care nu şi-au putut accesa conturile.

"Dimineaţă, când am ajuns la şcoală, am dorit să intru pentru a verifica ceva şi nu mergea. Sunt obişnuită. Se mai întâmplă. Am mai păţit şi altă dată."

"Pe la ora 8:00 azi dimineaţă am intrat pe facebook şi pur şi simplu nu s-a încărcat pagina. Iniţial am crezut că e de vină telefonul meu, după care mi-am dat seama că nu merge."

De vină pare să fie atacul unui grup de hackeri intitulat Lizard Squad, despre care presa internaţională a scris de mai multe ori că are legături cu terorismul jihadist şi cu statul Islamic. Informaţia a fost negată de reprezentanţii Facebook.

"A fost un atac denial of service. Aceasta înseamnă că nişte atacatori au trimis trafic foarte mare, folosind anumiţi roboţi probabil, un sistem automatizat făcut special pentru un astfel de atac. Au trimis astfel de pachete mari de trafic către serverele Facebook, Twitter, Instagram", a explicat Arthur Weber, inginer IT.

După ce lucrurile au intrat în normal şi Facebook a putut fi accesat din nou, utilizatorii au început deja să facă glume pe seama căderii reţelei de socializare. "Azi a căzut Facebook şi a trebuit să petrec un timp cu membrii familiei mele. Par oameni de treabă", este una dintre cele mai reuşite.

Probleme au fost şi pentru utilizatorii Instagram, care au fost şi ei întâmpinaţi de un mesaj în care erau anunţaţi că nu-şi pot accesa contul. Facebook a avut probleme şi anul trecut, când conturile nu au fost disponibile pentru câteva zeci de minute. În România, reţeaua are aproape 8 milioane de utilizatori.

Reporteri: Bogdan Băcilă, Diana Grad
Operatori: Darius Pop, Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri