80% din drumurile judeţene din Bihor au nevoie de reparaţii 

Data publicării:
imagine din groapa de pe drum

Drumul care leagă Suplacu de Barcău de localitiţile Popeşti şi Păuleşti este pietruit, denivelat şi plin de gropi în cea mai mare parte. Şoferii sunt nevoiţi să circule încet şi cu grijă dacă nu vor să-şi strice maşinile. În această situaţie sunt mai bine de jumătate din drumurile judeţene din Bihor.

"- Plătesc asigurare, rovinietă, dar degeaba.
- Ajungeţi des în service?
- Destul de des, pentru că se distrug capetele de bară, bucşele, cele care se uzează mai repede." 

"- Foarte, foarte, foarte prost.
- Vă mai aduceţi aminte când a fost reparat ultima dată?
- A fost anul trecut, dar o groapă repară, trei nu."

Primarii din zonele cu drumuri rele spun că nu au cum rezolva situaţia pentru că nu au bani, iar legea nu le dă voie să facă acest lucru: şoselele nu sunt în administrarea lor.

Ioan Petruţ, primarul comunei Brusturi: "Nu am nicio putere, chiar dacă aş avea bani, nu-i am, dar nu am ce face."



Anul trecut Consiliul Judeţean Bihor a cheltuit aproape 17 milioane de lei pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene şi peste 24 de milioane de lei pentru modernizarea unora dintre ele. Anul acesta nu se vor mai face lucrări noi, ci doar vor fi continuate cele începute.

Horea Carţiş, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor: "Un total la nivelul anului 2015 poate fi prognozat cam 70-80 km de drum modernizat, iar pe partea de întreţinere rămâne de văzut cât de proaste vor ieşi drumurile după perioada de iarnă."



În Bihor există 870 de kilometri de drum judeţean. Anul trecut administraţia judeţeană a reparat doar 27 de kilometri, iar pe o suprafaţă de aproape 276 de mii de metri pătraţi s-au făcut plombări.

Reporter: Anca Deac
Operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri