886 de dosare a avut de judecat fiecare magistrat al Curţii de Apel Oradea în 2014

Data publicării:
dosare

În 2014, Curtea de Apel din Oradea şi cele două tribunale şi opt judecătorii din subordinea sa au avut de soluţionat 90 de mii din cele peste 125 de mii de dosare. Totul în condiţiile în care şase posturi de judecător la Curtea de Apel sunt vacante, în timp ce Tribunalul Bihor are un minus de şapte magistraţi.

Sunt câteva date din bilanţul instanţei orădene, prezentat astăzi în faţa ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc. Acesta a aflat că, în timp ce Tribunalul Bihor este una dintre cele mai încărcate instanţe din ţară, numărul de dosare aflate pe rolul Curţii de Apel din Oradea a scăzut anul trecut faţă de 2013.

"Explicaţia pentru aceste scăderi a volumului de activitate se regăseşte în reducerea numărului dosarelor înregistate în materie civilă, dar şi în efortul magistraţilor din cadrul instanţei pentru reducerea stocului de dosare existent la începutul anului", a precizat Andrei Rus, preşedintele Curţii de Apel Oradea.

""Cu siguranţă e nevoie de mai mult dialog între judecători. E nevoie de mai puţine orgolii profesionale, ele duc la neîncredere. Ce să creadă oamenii când în cazuri similare primesc soluţii diferite? Că cineva a intervenit într-un dosar?", s-a întrebat Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri