A treia zi de proteste | 5.000 de orădeni au mărșăluit prin oraș. 3500 de băimăreni au ieșit în stradă

Data publicării:
proteste joi seara

5.000 de orădeni au protestat și au mărșăluit joi seara prin oraș. S-au strâns în Piața Unirii și au străbătut mai multe bulevarde ale Oradei, pe o distanță de mai bine de 5 kilometri. Au cerut suspendarea ordonațelor prin care au fost modificate codurile penale, demisia Guvernului și alegeri anticipate.

Protestatarii au început sã se adune în Piața Unirii înainte de ora 18, momentul când urma sã înceapã manifestarea din centrul Oradei. Cu steaguri și cu pancarte în mâini, în zonã au venit familii cu copii și chiar persoane și-au adus câinii cu ele.

Potrivit lui Sebastian Duma, organizator al manifestației, manifestanții au cerut "abrogarea sau retragea OUG-urilor respective, dorim ca acest guvern sã demisioneze și foarte mult dorim pe zi ce trece dispariția acestei majoritati parlamentare - nu se poate decât cu anticipate".

"Sunt în piață pentru că mi se pare inacceptabil ce s-a întâmplat în ultimele zile și sunt solidară cu alte orașe unde s-a ieșit pentru a schimba ceva", spune o doamnă.

"Nu e o luptă contra PSD, nu e PNL contra PSD. Sunt oamenii împotriva acelei ordonanţe de urgenţă! Oameni care nu acceptă ca hoții să fie eliberați să scape nevinovați", explică o tânără.

În jurul orei 19:30, cei din piaţã au plecat într-un marş prin oraş. Pe traseu, numãrul demonstranţilor a ajuns la 5 mii.

"Să avem un viitor mai bun pentru copii noștri, siguranța zilei de mâine și pentru dreptate!"

"Am ieșit în stradă pentru libertate, pentru dreptate, vrem să ne apărăm drepturile și vom merge până la capăt!"

Dupã ce au parcurs mai multe bulevarde, protestatarii au trecut prin faţa Prefecturii şi s-au întors în centrul Oradei pe Corso.

Chiar dacã a plouat cu gãleata, peste 3000 de protestatari au mãrșãluit joi pe strãzile din Baia Mare.

În fața sediului PSD Maramureș, protestatarii au aprins lumânãri și au aruncat cu zãpadã în geamuri.

Reporteri: Bogdan Costea, Izabela Jurasko
Operatori: Robert Rezmuves, Florin Lucuța, Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri