Acţiunea Oglinda: radare peste graniţă

Data publicării:
stire actiune politisti

Şoferii indisciplinaţi au de ce să se teamă! Timp de două zile, zeci de echipaje radar vor monitoriza drumul european 60, de-o parte şi de alta a graniţei româno-ungare. Agenţi de circulaţie din Bihor şi din judeţul vecin Hajdu Bihar vor acţiona de-a lungul şoselei, pe o distanţă de peste 150 de kilometri. Pe lângă amenzi, poliţiştii sunt pregătiţi cu sfaturi, dar şi cu băuturi energizante şi ciocolată pentru şoferii obosiţi.

 

Imediat ce au intrat în ţară prin vama Borş, mai mulţi şoferi au fost opriţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere. Au răsuflat, însă, uşuraţi când, în loc să fie anunţaţi că au încălcat legea, au primit câte un pliant cu recomandări. Au recunoscut că în România "se circulă şi repede dar parcă nu ştiu regulile nu respectă regulile." 

Iar de asta s-au convins poliţiştii la doar câţiva kilometri depărtare: "La ora 10 şi 53 de minute conduce pe şoseaua Borşului în zonă de limitare de 70 km/h cu viteza de 96 de km/h." 

Vitezomanii au toate şansele să fie prinşi de poliţişti, care au amplasat mai multe radare de-o parte şi de alta a graniţei cu Ungaria.

"Vom acţiona cu 6 aparate radar în cascadă pe E60 şi două aparate radar pe sectorul Satu Mare - Oradea, respectiv pe DN19", spune comisarul-şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor 

Şoferii de camion vor fi verificaţi în ceea ce priveşte respectarea timpului de odihnă. Această acţiune se desfăşoară timp de două zile şi pe teritoriul maghiar. Acolo poliţiştii îi invită pe şoferi să coboare din maşină şi îi pun pe aceştia să facă câteva exerciţii revigorante. În plus, şoferii care vin de la distanţe lungi sunt trataţi de poliţiştii maghiari cu cafea şi ciocolată energizantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri