Acuzații: cozonaci şi plăcinte, mită pentru poliţişti

Data publicării:
audieri Liviu Popa

Cozonaci, plăcinte, ferestre şi brazi de Crăciun. Nu este lista de cumpărături a unei gospodine, ci atenţiile pe care le-ar fi primit poliţiştii bihoreni pentru a proteja oameni de afaceri cu probleme penale. Pentru a doua zi consecutiv, trei şefi de poliţie din Bihor au fost audiaţi de procurorii DNA Oradea. Printre ei, şi şeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa.

Dosarul de corupţie deschis de procurorii DNA Oradea pe 29 iunie prinde tot mai mult contur. După ce luni biroul şi locuinţa i-au fost perchiziţionate, iar marţi a aflat care sunt acuzele care i se aduc, chestorul Liviu Popa a fost chemat şi miercuri de procurori pentru a da lămuriri.

Două ore şi jumătate a petrecut şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în sediul DNA. Neoficial, pe numele lui Liviu Popa au fost formulate două capete de acuzare, unul dintre acestea fiind pentru luare de mită.

În faţa procurorilor s-a aflat şi Remus Indrei, şeful Poliţiei Municipiului Beiuş.

"Domnul Indrei nu a formulat declaraţii în cauză; urmează la un termen viitor să ne pronunţăm punctul de vedere", a susţinut Răzvan Doseanu, avocatul lui Remus Indrei.

Avocatul poliţiştilor Remus Indrei şi Dorin Vesa a explicat care sunt acuzaţiile aduse clienţilor săi, dar şi care sunt obiectele pe care le-ar fi primit de la diverşi oameni de afaceri.

"Ferestre şi mobilier pentru un sediu de Poliţie, săparea unui gard de 25 de metri, mese achitate în cuantum de 100-150 de lei, 10 brazi de Crăciun, doi cozonaci, două kilograme de plăcintă."

Şefii posturilor comunale de poliţie din Pietroasa şi Cărpinet, dar şi Dorin Vesa, cel care conduce Poliţia Rurală Beiuş, vor fi audiaţi joi şi vineri.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri