Acuze de plagiat la adresa ministrului Sănătăţii, Florian Bodog

Data actualizării: Data publicării:
bodog acuze plagiat

Acuze de plagiat la adresa ministrului bihorean al Sanãtăţii, Florian Bodog. Conform unui articol publicat sâmbătă de site-ul de știri Pressone, două treimi din lucrarea de doctorat în Ştiinţe Economice, susţinută de Bodog în 2008, la Universitatea de Vest din Timişoara, ar fi fost copiate. Ministrul Sănătăţii a reacţionat la aceste acuze printr-un comunicat de presă în care susţine că lucrarea îi aparţine în totalitate.

Este vizată a doua lucrare de doctorat a lui Florian Bodog, în ştiinţe economice, susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara. Conform articolului semnat de Emilia Şercan, lucrarea ar conţine pagini întregi copiate din trei cărţi, două dintre ele aparţinând unor colaboratori sau subordonaţi de-ai actualului ministru.

„Aș putea să spun că în teza de doctorat a domnului Florian Bodog nu este niciun element de originalitate. Primele 147 de pagini din teză sunt copiate din alte trei cărți, iar celelalte pagini sunt rapoarte ale Direcției de Sănătate Publică Bihor, realizate înaintea anului 2008. Este o teză copiată, cel puțin în prima parte, din trei cărți”, susţine jurnalista Emilia Șercan, autoarea articolului de pe pressone.ro.

Una dintre cărţile din care s-ar fi inspirat Bodog a fost publicată de Lucia Daina, actualul director medical al Spitalului Judeţean din Oradea, în 2007, la editura Universităţii, cu un an înainte ca Florian Bodog să-şi susţină teza de doctorat la Timişoara. Ministrul Sănătăţii se apără însă şi susţine că textul îi aparţine în întregime.

„Așa-numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog și fragmente din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina, sunt în realitate o preluare a informațiilor care, în fapt, aparțin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora. Domnul Florian Bodog și-a dat acceptul ca materialele sale de cercetare academică să fie folosite ca note de curs pentru studenți în manualul semnat de doamna Dr. Lucia Daina", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Universitatea din Timişoara, care i-a eliberat titlul de doctor lui Florian Bodog, va începe o anchetă internă pentru a verifica autenticiatea informaţiilor.

„Zilele următoare Consiliul Studiilor Universitare de doctorat din cadrul UVT se va întruni în ședință, va lua în analiză situația prezentată În mass media, iar după aceea vă putem transmite concluziile”, a declarat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Vest din Timişoara.

Doctoratul în Ştiinţe Economice este cel de-al doilea titlu științific de doctor al lui Florian Bodog. Actualul ministrul al Sănătăţii mai deţine unul în Științe Medicale, obţinut în 2001, la Universitatea din Oradea.

Reporteri: Claudiu Sav, Bogdan Băcilă
Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri