Administrator de firmă, trimis în judecată pentru evaziune de 1 milion de euro

Data actualizării: Data publicării:
evaziune

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Bihor au propus trimiterea în judecată a unui bărbat de 49 de ani, administratorul unei firme orădene, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 4,6 milioane lei, prin evaziune fiscală. Este vorba despre un cetăţean român cu domiciliul în Austria.

Potrivit poliţiştilor, faptele de care este bănuit administratorul s-ar fi petrecut, în mod repetat, în perioada septembrie 2009 – aprilie 2015.

„În calitate de administrator al respectivei societăți comerciale orădene, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate și în alte documente legale ale firmei, a unor operațiuni de achiziții fictive de mărfuri ori prestări servicii de la trei societăți comerciale din județul Bihor și din județul Iași, în scopul sustragerii de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat”, a transmis, într-un comunicat, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Anchetatorii au stabilit că în acest fel a fost provocat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,6 milioane de lei, adică un milion de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

„Pentru recuperarea prejudiciului, a fost aplicat sechestru penal pe bunurile mobile și imobile deținute de bărbatul de 49 de ani și de societatea comercială administrată de acesta, până la concurența integrală a prejudiciului”, se arată în comunicatul IPJ Bihor. Astfel, paguba a fost recuperată integral.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri