Administratorii firmei Dumexim din Oradea, reţinuţi de DNA

Data publicării:
DNA Oradea1

Procurorii DNA Oradea susţin că în perioada ianuarie – aprilie 2013 Simona Mariana Dume a prezentat oferte de preţ false, care să o ajute să câştige contractul pentru modernizarea drumului forestier dintre Valea Iadului şi comuna Bulz.

“În acest sens, inculpata a aplicat ștampila „CONFORM CU ORIGINALUL”, semnătura și ștampila SC Dumexim SRL pe fiecare copie a ofertelor de preț, atestând în mod nereal că originalul ofertelor de preț ar exista în realitate și că au fost emise de firmele respective”, susţin anchetatorii.

Una dintre societăţile participante la licitaţie a sesizat neregulile la DNA. Procurorii susţin că imediat după aceasta, pe 7 februarie 2014 Simona Mariana Dume a depus la rândul ei un denunț la dosarul de urmărire penală prin care acuza firma reclamantă că a folosit „documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete” pentru a obţine ilegal fonduri europene.

Dume ar fi prezentat copii ale mai multor acte, printre care şi o declaraţie a unui angajat al societăţii Dumexim, pe care o administra. Acesta susţinea că semnătura de pe un CV întocmit pe numele său pe 23 ianuarie 2013 şi anexat de firma denunţătoare la documentaţia pentru licitaţie nu îi aparţine.

Această declarație notarială, necorespunzătoare adevărului, a fost obținută la data de 24 ianuarie 2014, urmare a faptului că inculpatul Dume Florin Gabriel a constrâns moral persoana respectivă pentru ca aceasta să nu-și recunoască semnătura de pe propriul curriculum vitae”, acuză procurorii DNA Oradea.

Anchetatorii susţin că prin acest denunţ administratoarea firmei Dumexim SRL ar fi urmărit ca să beneficieze de reducerea la jumătate a pedepsei oferită printr-o ordonanţă de urgenţă celor care denunță și facilitează tragerea la răspundere a altor persoane care au săvârșit infracțiuni de corupție.

Simona Mariana Dume şi Florin Gabriel Dume vor fi prezentaţi joi în faţa magistraţilor Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri