Adrenalină pe două roți. Lângă Oradea a avut loc un concurs de enduro cu bicicleta

Data publicării:
enduro bike

Enduro cu bicicleta este o combinație de mers cu bicicleta pe teren accidentat și rally. E un sport nou, care are deja în România numeroși practicanți; deocamdată, la nivel de amatori.

Istvan Fabian, organizator: "De trei, patru ani e pe val, iar în România în principal de doi ani. Conține multe coborâri, e mai extrem, dar nu doar de forță și musculatură."

"Este un stil de viață. Nu poți să zici că este doar un sport, faci asta de plăcere. Mergi prin pădure cu viteză, poate fi periculos - pot fi accidente foarte grave."

"Este ca și la ski mă gândesc: și acolo e plăcut să te dai în jos. Aici mergi în pădure, e liniște, traseele sunt faine."

Concurenții trebuie să coboare pe cinci trasee cu lungimi între 1400 și 2000 de metri, presărate cu diverse obstacole.

"Sunt secțiuni pe traseu unde se ajunge poate la 50-60 de kilometri la oră. Concursul enduro pe biciclete funcționează cumva pe un sistem ca și la raliu. Doar traseele speciale sunt cronometrate", susţine Ionuț Grecu, organizator.

"Avem tot felul de obstacole, stânci mai puține, avem rădăcini, valuri, hopuri jump-uri, sărituri, bălți mari unde se pot scufunda."

Practicanții acestui sport spun că este nevoie de o experiență pentru a evita accidentările la astfel de concursuri. Participanții au fost răsplătiți cu medalii și piese pentru biciclete.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri