Aerul condiţionat, obligatoriu în tramvaiele din Oradea

Data publicării:
racoare

Atunci când afară temperatura din termometre trece de 30 de grade, călătoria cu mijloacele de transport în comun devine o adevărată probă de foc.

"Este foarte rău: nu ai aer, nu poţi să Respiri."

"Groaznic! Abia aştept să cobor!"

"În tramvai sunt undeva la 36 de grade, fără aer condiţionat şi fără ventilaţie forţată", recunoaşte Ioan Mureşan, şeful de atelier a depoului de tramvaie Oradea.

Este o atmosferă încinsă, care poate cauza probleme de sănătate.

"Se produce o stare de disconfort pentru organismul respectiv, transpiraţii excesive, lipsa de aer care poate duce la dezhidratare. Se pot produce lipotimii, sincope chiar", atrage atenţia dr. Adela Lupeanu, de la Ambulanţa Bihor.

Pentru confortul călătorilor, compania orădeană de transport local a introdus obligativitatea folosirii aerului condiţionat în toate tramvaiele dotate cu astfel de sisteme. Acestea vor porni imediat ce temperatura exterioară depăşeşte 27 de grade.

"Sunt 10 tramvaie şi 22 de autobuze cu aer condiţionat. Cei care sesizează că aceste instalaţii nu funţionează în mijloacele de transport, îi rugăm să se adreseze biroului de relaţii cu publicul din cadrul OTL", spune Viorel Pop, directorul tehnic al regiei de transport local Oradea.

Şefii societăţii locale de transport în comun vor să introducă sisteme de aer condiţionat pe cel puţin jumătate din tramvaiele din Oradea. Autobuzele vor avea sisteme de răcire şi de încălzire separate. Acest program se va derula pe parcursul mai multor ani şi va necesita investiţii de câteva milioane de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri