Afacere cu alcool contrafăcut, descoperită de poliţişti în Bihor

Data publicării:
foto 5 perchezitii

Peste 40 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au descins la domiciliile unor persoane şi sediile unor firme din Oradea, Nojorid, Vaşcău şi Husasău de Tinca. Anchetatorii aveau informaţii că, începând de anul trecut, doi bărbaţi, unul de 37 de ani, celălalt de 40 de ani, au cumpărat de la mai mulţi furnizori alcool dublu rafinat. Din acesta au fabricat mai multe sortimente de băuturi - votcă, rom, brandy - pe care le-au vândut fără acte unor baruri din judeţ.

„Cei doi sunt bănuiţi că ar fi comercializat şi ţigarete marcate necorespunzător", susţin oamenii legii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit 115.540 ţigarete marcate necorespunzător, o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, 412 litri alcool şi băuturi alcoolice şi peste 200 recipiente din plastic şi sticlă. Lângă acestea se aflau capace din plastic şi banderole pentru marcarea băuturilor alcoolice.

În paralel, au fost verificate 10 localuri unde erau vândute băuturile produse de cei doi. Şi de aici au fost confiscaţi 24 de litri de băuturi alcoolice şi 8.180 de ţigarete marcate necorespunzător.

Unul dintre cei doi suspecţi a fost reţinut, în timp ce bărbatul de 40 de ani a fost pus sub control judiciar.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri