Afacere cu clătite, premiată de Ambasada SUA

Data publicării:
clatite

La "clătităria Alexandrei" - aşa cum o ştiu clienţii - sătmărenii găsesc şi alte clătite apetisante, ale căror denumiri spun totul: "chimia gustului perfect", "O lume de vis" sau "Colecţie de poveste".

"- Cum vi se par?
- Sunt foarte gustoase."

"- Cu finetti şi cu stafide.
- Şi ce altă clătită îţi mai place?
- Cu brânză dulce."

Preparate după o reţeta din Franţa, clătitele sunt din ce în ce mai cerute, spre satisfacţia tinerei care nu şi-a imaginat un asemenea succes. Alexandra şi-a început afacerea acum trei ani, după terminarea facultăţii. A pus la bătaie pasiunea pentru gătit şi o mică sumă economisită dintr-un serviciu cu jumătate de normă.

"Totul începe de la nevoia de a avea independenţă financiară şi de a face ceea ce îţi place. Piata e plină de alte produse gen plăcinte, covrigi şi am încercat să fac ceva diferit", spune Alexandra Lipovan.

Clătitele au adus-o şi în atenţia Ambasadei Americii la Bucureşti, care a premiat-o pentru idee şi pentru abordarea plină de curaj.

"Ambasada a lansat în ianuarie 2015 programul "Antreprenorul lunii", cu intenţia de promova şi identifica antreprenorii care au succes în România. De cele mai multe ori antreprenorii locali nu sunt recunoscuţi pentru economia şi creşterea economiei în ţară", consideră Angela Gemza, ataşat de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

"Un exemplu care trebuie urmat. Alexandra e o fată extrem de capabilă şi foarte inteligentă şi cu propriile puteri a reuşit să ajungă un fel de model", spune Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare.

Afacerea cu clătite îi aduce Alexandrei un profit frumos, deşi are doar doi angajaţi. Mai mult, câştigul realizat în luna decembrie merge întotdeauna spre copiii din medii defavorizate. Sătmăreanca mai are în plan deschiderea unor "clătitării" în Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri