Aglomeraţie în vămi | Timpi de aşteptare de zeci de minute la Petea

Data actualizării: Data publicării:
vama petea

S-a stat zeci de minute la coadă în Vama Petea, unde a fost o forfotă continuă toata ziua atât la ieșirea din țară, cât și la intrare.

"- Cam cât ați stat să intrați în țară?
- Aproximativ o oră, 40 de minute, o oră.
- E și vacanța de Rusalii zilele astea…
- Păi asta e o altă problemă. Mă gândesc că din cauza aia s-a aglomerat", spune un şofer.

În timp ce unii se întorceau în România de Rusalii, alții treceau granița spre Ungaria. Stelian Florea, din Bistrița Năsăud, a profitat de vacanţă, și-a rulota și a plecat la drum, în străinătate.

"Mergem lângă Eger, Saliris (Ungaria - n.n.). Mergem într-un camping, acolo sunt băi termale și o să facem scurte plimbări în zonă."

Autoritățile de frontieră se așteaptă ca traficul prin vămi să se aglomereze zilele acestea ca urmare a vacanței de Rusalii.

"Pentru fluidizarea traficului s-a suplimentat numărul politiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor", a declarat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

La nivel național 4200 de polițiști de frontieră sunt la datorie în vacanța de Rusalii. Dintre ei 650 sunt în județele Satu Mare, Maramureş și Suceava. Potrivit Poliției de Frontieră, timpii de așteptare în vama Petea depășeau vineri la prânz 30 de minute pentru autoturisme, atât pe sensul de ieșire, cât și pe sensul de intrare în țară.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri