Aglomeraţie la şcolile private din Oradea 

Data publicării:
scoli alternative

La liceul Don Orione din Oradea cele 52 de locuri disponibile la clasa pregătitoare s-au ocupat din prima zi de înscrieri. Costurile variază între 600 şi 1200 de lei pe an, în funcţie de veniturile părinţilor.

"Pentru copii avantajele sunt nenumărate, în primul rând baza materială, se organizează la nivel de şcoală o grămadă de activităţi care vin tot în folosul copiilor", spune Monica Bene, profesoară la liceul Don Orione din Oradea.

Alexandru Stoica, directorul liceului Don Orione din Oradea, completează: "Există un program after school ce variază între 12:30 la 14:30, un program în care copilul rămâne cu învăţătoarea iar de la 14:30-16 învăţătoarele se schimbă astfel încât copiii pot să aibă mai multe activităţi."

Multe cereri au fost depuse şi la şcoala româno-americană din Oradea. Clasa este compusă doar din 12 elevi, iar costurile pot ajunge la 700 de lei pe lună. Copiii învaţă intensiv atât limba engleză, cât şi germana.

"Predarea în şcoala noastră se face în limba engleză şi germană, astfel copiii noştri având posibilitatea de a accede în orice sistem de învăţământ din Europa sau din Statele Unite", confirmă Claudia Morar, directoarea şcolii româno-americane din Oradea.

"Nivelul şcolii este foarte înalt, suntem foarte mulţumiţi de rezultatele pe care le are fetiţa", spune un părinte. 

În Bihor există cinci şcoli particulare care oferă şapte grupe la clasa pregătitoare. În majoritatea cazurilo locurile au fost deja ocupate.

Reporteri: Diana Grad, Florina Fofiu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri