Aglomerație la vămile din vestul țării. 695.000 de persoane au tranzitat vama Borș de la 1 iunie până acum

Data publicării:
aglomeratie vami

"În perioada 1 iunie - 15 iulie 2016 frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 8 milioane de persoane. În aceeași perioadă a anului 2015 au trecut frontiera 6,3 milioane de persoane, fiind înregistrată o creștere cu 27%", a declarat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Oradea.

Cele mai tranzitate au fost vămile din vestul țării. În doar șase săptămâni, prin vama Nădlac au trecut peste 870.000 de persoane, în timp ce în vama Borş poliţiştii de frontieră au verificat peste 695.000 de persoane.

Aglomerație a fost și sâmbătă în Borș, unde cele cinci artere disponibile pe sensul de intrare în țară au fost pline de mașini. La orele prânzului timpul de așteptare în Vama Borș era de 30 de minute. Astfel s-a format o coadă impresionantă care s-a întis pe o distanță de peste 1 kilometru. În schimb la celelalte puncte de trecere din județ șoferii au stat la rând doar 5-10 minute.

Românii care lucrează peste hotare spun că nu sunt speriați de atentatele din Franța ori de criza politică din Turcia.

"Nu, nu mă tem. Aia nu au nimic cu oamenii buni , au treabă cu aia răi."

"Eu am contract de muncă acolo, trebuie să mă duc obligatoriu."

Pentru a reduce timpul de așteptare, Poliția de Frontieră Română le recomandă șoferilor să aleagă și alte vămi, în afara celor mari. Turiștii au la dispoziție și o aplicație online, care prezintă în timp real starea tuturor vămilor, condițiile de trecere, timpul de așteptare și rutele cele mai apropiate.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri