Agricultorii bihoreni şi-au ales reprezentanții în Camera Agricolă

Data publicării:
camera agricola 170314

Prezenţă foarte scăzută a agricultorilor din Bihor la alegerile pentru reprezentanţii camerei agricole. La secțiile de votare din comune și orașe până la orele prânzului doar câțiva fermieri au venit să voteze componenta viitorului colegiu județean al camerei agricole.

"Pe listele electorale ale secției electorale nr. 81 din Sântandrei sunt înscrise un număr de 41 de persoane, din care până la această oră s-au prezentat la vot 6, secția rămânând deschisă până la ora 17", spune Adriana Avram, președintele secției de votare nr. 81 din Sântandrei.

Mulți dintre electorii cu drept de vot, adică fermierii care figurează în registrele APIA însă nu știau exact pentru cine ar trebui să-și dea votul.

"Pe cine votăm noi aici? Camera Agricolă. Pe unul votăm? Aveți buletinele de vot și votați pe cine doriți dumneavoastră."

Dar ştiau ce calităţi trebuie să aibă viitorul preşedinte al Camerei Agricole. 

"Să știe să se ocupe de agricultură să fie în domeniu, să nu fie inginer în automatizări, să fie persoană competentă."

Viitorul colegiu județean al Camerei Agricole va avea 25 de membri, proveniți din domenii de activitate legate de agricultură. Pentru început vor avea un mandat de un an de zile, după care vor organiza noile alegeri pentru 4 ani.

Camera Agricolă va asigura asistență profesională pentru membri săi şi va organiza târguri și expoziții de profil. Rezultatul alegerilor județene vor fi făcute cunoscute la inceputul acestei săptămâni. Alegerile colegiului județean au fost organizate de Consiliul județean și Prefectura Bihor.

reporter: Edina Szomoru
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri