ALDE, prima formaţiune care şi-a înscris candidaţii pentru Oradea la Biroul Electoral Municipal

Data publicării:
delegatie ALDE

Candidatul ALDE pentru fotoliul de primar al municipiului Oradea este avocatul şi profesorul universitar Ştefan Herchi. Acesta a declarat că doreşte să apropie administraţia de locuitorii oraşului.

"Să îi consultăm în toate proiectele foarte importante, să fim în mijlocul lor, nu numai formal, ci să ne deplasăm atât primarul, cât şi consilierii locali, să stăm de vorbă cu oamenii. Va fi oricum o luptă intensă şi dură, dar noi vom incerca să păstrăm decenţa acestei lupte şi să nu intrăm în zona pe care aş numi-o suburbană."

În opinia lui Daniel Constantin, candidatul ALDE are şanse să câştige lupta electorală.

"Un om care are experienţă nu numai administrativă, dar şi profesională extraordinară, un om cu o ţinută morală ridicată - sunt convins că va avea acceptul cetăţenilor pentru a conduce administraţia în perioada următoare."

Pe lista cu propuneri ALDE pentru Consiliul Local se află nume cunoscute, printre care medicul Petru Chitulea ori omul de afaceri Ioan Mintaş.

"Dacă m-aş baza pe voturile femeilor pe care le-am salvat în ultimii 30 de ani, cred că ar trebui să am şanse", a declarat Petru Chitulea.

În delegaţia ALDE s-a aflat şi preşedintele filialei Bihor a formaţiunii, care candidează pentru şefia Consiliului Judeţean.

"Cred că judeţul Bihor trebuie să aibă obligatoriu cât mai repede parcuri industriale la nivelul fiecărui oraş. Patrimoniul nostru turistic din Bihor trebuie promovat, trebuie să atragem fonduri europene", susţine Traian Bodea, preşedintele ALDE Bihor.

Tot astăzi, ALDE Bihor şi-a lansat o parte din candidaţii pentru primăriile din judeţ şi lista pentru Consiliul Judeţean Bihor.

Reporter: Romana Fărcaş
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri