Aleea cu 27.000 de lalele din Oradea are acum şi o pianină

Data actualizării: Data publicării:
PIANINA

După ce a plantat, pe propria cheltuială, 27 de mii de lalele pe aleea unui parc din Oradea, un localnic umple locul și cu muzică. Într-o foişor din lemn, montat lângă florăria lui, bărbatul a adus o pianină, restaurată în Germania tot pe banii lui. Instrumentul a atras mai mulţi elevi ai liceului de artă din oraş, pe care trecătorii se opresc să-i asculte.

Acordurile muzicii clasice învăluite aleea din Parcul Libertăţii, acolo unde Marius Sabău a plantat luna trecută mii de lalele. Proprietar al unei florării din zonă, bărbatul a adus de câteva zile o pianină, la care i-a invitat pe doritori să cânte.

Printre cei care i-au încercat clapele se numără Antoniu Nagy, un tânăr pianist care studiază la Liceul de Artă din oraş. "Mi se pare o iniţiativă bună pentru că dă posibilitatea oamenilor care trec prin parc să se familiarizeze mai mult cu muzica clasică. Nu e aceea tensiune pe care o găseşti pe o scenă adevărată, e mai din plăcere", spune tânărul.

Vechi de aproape 80 de ani, instrumentul a fost adus din Germania şi montat într-un pavilion din lemn. Autorul acestui gest spune că nu a făcut decât să pună în aplicare ideea unui prieten care i-a sugerat că locul ar trebui să fie plin nu doar de flori, ci şi de muzică.

"A zis că ce frumos ar fi dacă o dată am auzi live, aici, în parc, că cineva face un ping şi atunci ping-ul acela s-a dezvoltat mai departe. Studenţii vin în mod regulat, deja de o săptămână şi liceenii de la Şcoala de Artă", spune Marius Sabău.

Trecătorii sunt încântaţi şi se opresc ca să audă melodiile interpretate la pianină.

"E o idee bună, interesantă; după ce a făcut şi cu lalelele, mai aduce şi pianina asta."

"Cine se pricepe, merge şi cântă şi ceilalţi stau pe bănci până când cumpără flori, că aici e coadă tot timpul, interesant."

"Oraşul nostru este unul frumos, viu, sărbătoreşte frumos de fiecare dată când are ocazia."

Proprietarul florăriei promite să pregătească şi alte surprize plăcute orădenilor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri