Alimentele UE, distribuite după 9 luni

Data publicării:
ajutoare UER BM 5

În Baia Mare, distribuirea produselor alimentare de la Uniunea Europeană a început de luni. În doar două zile, peste 3000 dintre cei aproape 10.000 de beneficiari au venit să își ridice pachetele care au întârziat mai bine de 9 luni.

"Nu știu ce s-a întâmplat că tot ne-au amânat, de pe o lună pe alta. Ba în decembrie, ba în ianuarie. A fost o lipsă că…cheltuielile, banii…vă dați seama. Că, totuși, mai compensează ceva."

"Sunt bineprimite și acum, ce să facem?!"

Inițial, ajutoarele trebuiau să ajungă la beneficiari în octombrie 2015.

"Dar din cauza unor probleme legate de licitația națională pentru selectarea firmei care să distribuie aceste alimente, beneficiarii le-au așteptat cu ocazia Crăciunului, cu ocazia Paștelui, cu ocazia Rusaliilor și iată, abia în vara acestui an au venit", spune Bogdan Gavra, director executiv SPAS Baia Mare.

"Făină, ulei, zahăr sau orez. În total, 12 produse care cântăresc 8,8 kg. Fiecare dintre beneficiarii acestui program primește câte 2 astfel de pachete alimentare", a explicat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"Toate alimentele au termen de valabilitate până în 2017. Sunt însoțite de buletine de analize", susţine Flaviu Munteanu, de la SPAS Baia Mare.

Pentru ca ajutoarele alimentare să ajungă cât mai repede la beneficiari, în cele 3 puncte de distribuție din Baia Mare muncesc peste 80 de persoane, de luni până vineri, de la ora 8 la ora 20.

Programul de distribuire a alimentelor către persoanele cu venituri de până la 450 de lei pe lună este valabil între 2014 și 2020 și este finanțat în proporție de 85% din bani europeni. Restul vin din bugetul național.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri