Ambasada șampaniei s-a deschis la Oradea

Data publicării:
sabrare1

Cu o mișcare scurtă, dar atent studiată, sticla de șampanie a fost deschisă după un ritual care își are rădăcinile în Franța lui Napoleon, unde husarii sărbătoreau victoriile tăind gâtul sticlelor de șampanie.

"Acest obicei, războinic, de altfel, este o tradiție de pe vremea cavalerilor călăreți ai lui Napoleon, care sărbătoreau orice victorie prin tăierea dintr-o lovitură seacă a gâtului sticlei de șampanie", explică Septimiu Crișan, vicepreședintele Organizației de Somelieri din România.

Spectaculoasă tehnică a făcut deliciul celor care s-au adunat la deschiderea primei ambasade a a Frăției Sabiei de Aur din România.

"Este o grupare care iubește șampania. Noi nu ne dorim altceva decât să implementăm această băutură în țara noastră și să o facem cât mai mult cunoscută și să adunăm în jurul ei toți iubitorii de șampanie", spune Marian Timofti, ambasadorul șampaniei în România.

Cei care au demonstrat că stăpânesc tehnica sabrării au fost înobilați cavaleri ai șampaniei. Ceremonia a fost condusă de către maestrul tuturor ambasadelor de șampanie din lume, francezul Philippe Brugnon. La Oradea au fost înobilați 9 cavaleri ai nobilei băuturi, dintre care unul va rămâne în sediul ambasadei din Bihor.

"Mi se pare ceva nemaipomenit în România să faci așa ceva și poate vom da exemplu și la alții. Suntem iubitori de șampanie."

România a devenit a 24-a țară în care Frăția Sabiei de Aur și-a deschis o ambasadă. Aceasta are o caracteristică aparte: în fiecare an se mută într-un alt restaurant din țară. Cei care vor să facă parte din Frăție trebuie doar să solicite acest lucru.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri