Anchete la CAS Bihor după scandalul bolnavilor aduşi cu targa la ghişee

Data publicării:
cu targa la casa de asigurari

Sunt anchete la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, după scandalul bolnavilor aduşi cu targa la ghişee pentru o adeverinţă.

Ministrul Sănătăţii a trimis la Oradea corpul de control, care urmează să sosească şi să verifice împrejurările în care a avut loc incidentul de miercuri.

Pe lângă aceasta, directorul CAS Bihor a cerut întrunirea unei comisii ce va efectua o anchetă internă. Vor fi verificate respectarea procedurilor de emitere a cardurilor şi adeverinţelor de sănătate şi felul în care s-au comportat funcţionarii Casei.

Concluziile acestei verificări ar putea fi cunoscute chiar la sfârşitul acestei zile.

Gheorghe-Ludovic Varga, directorul CAS Bihor, pentru Digi24 Oradea: "Am dispus o anchetă, s-a constituit o comisie de anchetă din care fac parte cei doi directori executivi şi un funcţionar cu studii superioare din subordinea medicului-şef. Scopul acestei anchete este să încercăm să elucidăm problemele care au apărut, dacă s-au respectat procedurile de emitere a cardurilor şi adeverinţelor de sănătate şi dacă cineva se face vinovat în acest caz. Am cerut ca până azi să încerce să finalizeze; în condiţiile în care din motive obiective nu se poate, o să mai dau un termen."

În funcţie de rezultatele celor două investigaţii vor fi luate măsuri, spun oficialii CAS.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri