Aquaparkul din Oradea, pe profit: 660.000 de euro în primul an de funcţionare

Data actualizării: Data publicării:
aquapark profit

Aquaparkul din Oradea a încheiat primul an de funcţionare cu un profit de 660 de mii de euro. Este cifra avansată de conducerea Administraţiei Domeniului Public (ADP), care spune că banii vor fi reinvestiţi în obiectivele instituţiei. Pe lângă aquaparkul Nymphaea, ADP se ocupă şi de cimitirul municipal, de ştrandul Ioşia, de pieţe, Grădina Zoologică şi de Adăpostul Grivei.

"În perioada 10 septembrie 2016 - 10 septembrie 2017, aquaparkul din Oradea a fost vizitat de peste 300 de mii de persoane. Interesant este că cei mai mulți vizitatori sunt din județul Cluj. Au fost însă și mulți români stabiliți în străinătate, care și-au petrecut sărbătorile în țară", a transmis Bogdan Băcilă, reporter Digi24 Oradea.

Sărbătorile de iarnă şi luna august au fost vârfurile de sezon pentru aquaparcul orădean, vizitat de peste 300 de mii de clienţi într-un an.

"Am venit întâmplător aici, pentru că am auzit, dar serviciile sunt foarte bune și zic că e un lucru bun că a făcut profit."

"Foarte bine, înseamnă că o să aibă bani să se extindă poate la un moment dat."

În perioadele aglomerate, aquaparcul a avut 129 de angajaţi, din care în acest moment mai sunt ocupate 93. O problemă pentru administratori a fost să găsească tineri dispuşi să lucreze, aşa că pe cei mai mulţi i-au adus cu microbuzele din localităţi din judeţ.

"Profitul până la această oră este undeva la 660 de mii de euro. Dar nu e numai profit. Pe lângă profit am mai completat dotările aquaparkului, mă refer aici la obiecte de inventar mijloace fixe, ca să asigurăm condiții cât mai bune, în valoare de 130 de mii de euro", a declarat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Pe lângă profitul net de 660 de mii de euro, ADP a investit 130 de mii de euro în dotări. A fost cumpărat un robot subacvatic, un tractor pentru tuns gazonul, un defibrilator semi-automat şi un autoturism.

"Sigur că nu ne vom opri aici, vom face și alte investiții. Ne vom preocupa ca să asigurăm cât mai bune condiții celor care ne calcă pragul", promite Liviu Andrica.

Pentru a evita aglomeraţia la intrare, ADP a oferit posibilitatea de a cumpăra bilete cu o zi înainte, care le dau  clienţilor prioritate la intrare. În plus, încărcarea brăţărilor se poate face de acum la un aparat montat în magazinul de lângă intrare.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri