Asfaltare refăcută pe cheltuiala constructorului

Data actualizării: Data publicării:
asfaltare reluata

Lucrări de mântuială, refăcute pe banii constructorului. Se întâmplă în Oradea, unde în locul panglicii netede de asfalt, drumul spre aquapark-ul din oraș le oferă șoferilor senzațiile deloc plăcute ale unor denivelări. Asta cu toate că șoseaua a fost refăcută zilele trecute. Autoritățile au refuzat să facă recepția lucrărilor și au cerut firmei contractante să refacă totul.

Lucrările de asfaltare au avut loc pe Aleea Ştrandului, pe o porţiune de aproximativ 2 kilometri. Au fost finalizate săptămâna trecută, dar când au venit să le recepţioneze, reprezentanţii Primăriei au refuzat să o facă.

"Am constatat că lucrările care au fost executate nu corespund din punct de vedere tehnic şi calitativ. În zilele următoare aşteptăm propunerile celor de la firmă, să ne spună ce a fost greşit şi să vedem care este metoda prin care putem reglementa şi putem rezolva aceste probleme", spune Florin Birta, viceprimar al Oradei.

"La prima vedere, această porţiune de drum pare să respecte toate standardele de execuţie. În practică, însă, nu a trecut de testul calităţii. Mergând cu maşina, se pot simţi denivelările de la nivelul asfaltului", a constatat Bianca Firezar, reporter Digi24 Oradea.

"Sunt denivelări. Totuşi, se circulă zilnic şi e o zonă foarte circulată", spune un şofer.

"Ar trebui făcută lucrare nouă, de la început. E treaba constructorului, sunt lucruri normale. Nu ştiu, făcute în România, ne-am obişnuit, nu mai e ceva deosebit."

"Poate că nu are calitatea, dar nu ştiu dacă e ultimul strat pus. Poate mai trebuie să pună un strat."

Reprezentanţii firmei constructoare recunosc greşeala şi vor relua lucrările pe cheltuială proprie săptămâna viitoare.

"Primăria a luat o decizie corectă în legătură cu Strada Ştrandului. A fost o greşeală de execuţie, îmi asum greşelile care s-au făcut şi se va remedia săptămâna viitoare, se va reface totul", a promis Iosif Nagy, administratorul firmei constructoare.

Odată reluat şantierul de pe Aleea Ştrandului, va fi afectat atât traficul, cât şi liniştea din zonă. Costurile lucrărilor vor fi evaluate abia după finalizarea acestora.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri